Curriculum

Eric Koevoets

stelt zich voor


Toen ik 7 jaar was, wist ik al dat ik organist wilde worden. Mijn eerste lessen kreeg ik bij mijn vader, die als amateur kerkmusicus actief was. Ik kwam er al snel achter, dat muziek voor mij onmisbaar was in het leven. Daarom ging ik naar het conservatorium in Rotterdam. Daar studeerde ik onder de vleugels van Jet Dubbeldam en behaalde voor hoofdvak orgel de diploma's Docerend Musicus en Uitvoerend Musicus. Wat een geweldige docente was zij! Zij leeft helaas niet meer, maar dagelijks put ik uit de enorme kennis van muziek, die zij op mij heeft overgebracht.

Net zo inspirerend waren de studies hoofdvak piano en hoofdvak koordirectie die ik bij Frans van Hoek en Barend Schuurman mocht voltooien. Ook de lessen improvisatie bij Arie J. Keijzer en later Hayo Boerema waren een verrijking.


Inmiddels ben ik dirigent-organist van de Sint Lambertuskerk in Rotterdam-Kralingen en bespeel ik daar het wonderschone Maarschalkerweerdorgel uit 1900. Sinds 2006 dirigeer ik Vrouwenkoor La Confiance in Dordrecht.


Ik geef ook geregeld orgelconcerten in Nederland, België, Duitsland, Zwitserland en Frankrijk. Zo speel ik jaarlijks in de zomer een week lang op het Schuke-orgel in de doopkerk van J.S. Bach in Eisenach, de Georgenkirche, in Duitsland. Wat een feest is dat ieder jaar weer! (Naar concertagenda)


Ik vind het fijn mijn visie op al die prachtige muziek vast te leggen, die in de loop van de eeuwen voor orgel is gecomponeerd. Daarom neem ik regelmatig CD's op. (Zie webshop) Zo heb ik alle orgelwerken van César Franck opgenomen en ben ik inmiddels ruim 10 jaar bezig met de opname van alle orgelwerken van J.S. Bach. Dit jaar heb ik ook de muziek van Carl Philipp Emanuel Bach opgenomen op twee werkelijk schitterende orgels van Smits in Deurne en Sint Oedenrode. (Lees meer hierover)


Regelmatig sla ik aan het componeren van muziek, meestal vanuit een vraag, die er is. Recent heb ik driestemmige zettingen (SAB) gemaakt van alle psalmen voor de zon-en feestdagen van het kerkelijk jaar. De composities zijn meest voor koor en orgel (met name missen en motetten voor diverse bezettingen),  sopraan met orgel of orgelsolo en zijn deels te verkrijgen via Venster op muziek in de Lambertus en via de webshop.


Wat ik ook belangrijk vind, is om de liefde voor muziek op anderen over te brengen. Ik heb bij Muziekonderwijscentrum Dubbelsteyn te Dordrecht inmiddels een grote lespraktijk voor piano en orgel opgebouwd van leerlingen van jong tot oud. Naar lesmogelijkheden kunt u altijd informeren.


Lees hieronder meer over waar ik mij mee bezig houd en/of download mijn CV. En wellicht tot ziens bij een concert, op de muziekschool, in de kerk of elders!


Eric Koevoets, 30 oktober 2020

Naam:                  Eric Koevoets

Geboortedatum:    24-9-1967

Nationaliteit:         Nederland

E-mail:                 erickoevoets@gmail.com

Woonplaats:          Dordrecht

Als concertorganist, voor compositie-opdrachten, als organist bij uitvaart, huwelijk en andere gelegenheden en als continuo-speler ben ik te boeken.

U kunt bij mij ook terecht voor piano en/of orgellessen. Deze geef ik vanuit Muziekonderwijscentrum Dubbelsteyn te Dordrecht.


Stuur mij een bericht via de knop en ik neem contact met u op.

Ervaring

Vanaf 1990 tot en met 2007 is Eric Koevoets werkzaam geweest als dirigent-organist in de Sint Antoniuskerk te Dordrecht. Hij beschikte daar over het Pelsorgel uit 1950.


Sinds 2007 is hij als dirigent-organist verbonden aan de Sint Lambertuskerk te Rotterdam-Kralingen, waar hij het Maarschalkerweerd-orgel uit 1900 bespeelt.

Tevens is hij daar artistiek leider van ‘Venster op muziek in de Lambertus’. Dit is hij ook bij stichting Orgelconcerten Dordrecht. 


Hij is als concerterend organist veelvuldig nationaal en internationaal actief. Daarnaast werkt hij mee aan concerten als begeleidend organist en continuospeler.


Hij componeerde diverse werken, waaronder koormuziek, verschillende composities voor sopraan en orgel en orgelwerken.


Sinds 1991 is hij als piano- en orgeldocent verbonden aan Muziekonderwijscentrum Dubbelsteyn te Dordrecht, waar hij een uitgebreide lespraktijk heeft.


Sinds 2006 is hij dirigent van Vrouwenkoor La Confiance uit Dordrecht.


Tenslotte is hij dirigent geweest van projectkoor Vocaal Ensemble Distinto, waarmee hij onder meer in 2006 de Matthäus Passion heeft uitgevoerd. En hij is 8 jaar als dirigent actief geweest bij het Zevenbergs Vocaal Ensemble.


Opleiding

Rotterdams Conservatorium

1991:

Orgel (Docerend en uitvoerend musicus)

bij Jet Dubbeldam

Piano (Docerend musicus) bij Frans van Hoek


2002

Koordirectie (Praktijkdiploma) bij Barend Schuurman

 

Commissie Bevoegdheidsverklaringen van de R.K. Kerk


1993 Diploma kerkmuziek

Overige docenten

Arie J. Keijzer - improvisatie

Hayo Boerema - improvisatie


Contact