Nieuws
Recensie over Widor Symphonie II en V op Opus Klassiek.nl door Siebe Riedstra

"Dat het hier om live-opnamen gaat wordt subtiel aangetoond in het Adagio van de Vijfde symfonie, wanneer met negen klokslagen aan de tijd worden herinnerd. De toccata die erop volgt laat horen dat Koevoets in staat is om op zijn eigen onnavolgbare wijze de concurrentie het nakijken te geven. In de complete werken van César Franck demonstreerde hij al een meesterlijke beheersing van het fenomeen zwelkast - een onderbelichte tak van sport in Nederland orgelland. Hier laat hij de luisteraar onversneden horen dat je op een tweeklaviers instrument waarin je gelooft kunt suggereren dat Rotterdam ineens vlakbij Parijs ligt. Ogen dicht en genieten.
Lees de gehele recensie.

Recensie over Widor Symphonie II en V in Katholiek Nieuwsblad

Live: "Toen ik de opnames met een koptelefoon beluisterde,waande ik mij in de Sint-Lambertuskerk. Ik voelde zelfs de aanwezigheid van een luisterend publiek, al kan dit zelfbedrog zijn. Opvallend was, dat de akoestiek van de kerk de muziek een aangenaam windje in de rug gaf. De galm is beperkt maar deze geeft de sound wel wat ‘body’. De vaardig uitgevoerde finale van de vijfde Symphonie vormt een indrukwekkend besluit van deze liveopnames."
Lees de gehele recensie.

Nieuw uitgekomenWidor Symphonie II en V, live concertregistraties in resp. 2014 en 2015, Maarschalkerweerdorgel, Sint Lambertuskerk te Rotterdam

Beperkte oplage

Nu te koop voor € 10,--.


Bekijk de CD in de WebshopRecensie in Allgemeine Zeitung door Karin Kinast over concert d.d. 28 juni in Armsheim, Duitsland

"Ein grandioses Eröffnungskonzert erlebten die zahlreichen Besucher des traditionellen Orgelsommers in der evangelischen Kirche mit dem niederländischen Organisten Eric Koevoets. Auf dem Programm stand Orgelmusik des Barock. Beeindruckend schöpfte der Kirchenmusiker mit Stücken von Jakob Froberger, John Stanley sowie von Johann Sebastian und Carl Philipp Emmanuel Bach den Klangfarbenreichtum der Stumm-Orgel aus dem Jahre 1739 aus."
Lees de gehele recensie.

Recensie over Voix Céleste door Paul Janssen, Klassieke Zaken

"Toch blijft een van de mooiste stukken van de cd het lichtvoetige en razend virtuoze Naïades uit de 24 Pièces de fantaisie van Louis Vierne. De wijze waarop hij deze waternimfen uit de Griekse oudheid verklankt, doet denken aan Debussy, maar heeft een heel eigen speelsheid, die erg mooi bij het orgel past. Bovendien speelt Koevoets het briljant. "
Lees de gehele recensie.

Artikel over Bach-serie door Gert de Looze, Reformatorisch Dagblad

Het Bachspel van Eric Koevoets is bedachtzaam, rustig en monumentaal, maar ook virtuoos. Hij kiest in tegenstelling tot Nederlandse collega’s niet voor historische orgels of stijlkopieën daarvan. En hij neemt op zijn cd’s alle tijd voor poëzie."
Naar het artikel.

Recensie over Voix Céleste door Gerben Mourik, Reformatorisch Dagblad

"Deze cd kan een breed publiek aanspreken: de werken van Rheinberger, Vierne en Reger liggen prettig in het gehoor, terwijl de werken van Tournemire, Wagner en Koevoets goed toegelicht en overtuigend gespeeld worden...Kralingen kan trots zijn op deze organist!"
Lees de gehele recensie.

Recensie over Voix Céleste door Siebe Riedstra, Opus Klassiek

Toegevoegde waarde door: "de intelligente repertoirekeuze, de bezielde uitvoering en de kraakheldere opname. Maar vooral door de missie van Eric Koevoets: laat het karakter van je instrument spreken - dan hoor je je eigen stem terug"
Lees de gehele recensie.

Interview door Kees Schuurman over Voix Céleste, Musica Religiosa
Beluister de uitzending.

Lees de gehele recensie.

Recensie over Voix Céleste door Gemma Coebergh, KDOV

"De lang uitgesponnen muzikale lijnen laten zich heel goed vangen in het 'instrument met de eeuwige adem'. Koevoets weet bijzonder mooi te registeren. Ook zijn voordracht munt uit door een ingetogen en expressieve aanpak."
Lees de gehele recensie.

Recensie over Voix Céleste door Peter Sneep, Nederlands Dagblad

"Je bent in Rotterdam bij de Lambertuskerk. En je hoorde vaste organist Eric Koevoets. Wat een mooi orgel, die Maarschalkerweerd uit 1900. Wat mooi opgenomen, wat een mooi boekje met zinvolle toelichtingen. Wat een organist. Wat een sfeer. Waarschuwing: Zet deze cd nooit aan als achtergrondmuziek."
Lees de gehele recensie.

Recensie over Bach Volume 6, Sietze de Vries, Reformatorisch Dagblad

"Welnu, Koevoets komt van goeden huize. Zijn Bachintrepretatie is gezaghebbend; met een grote vanzelfsprekendheid ontvouwt hij een boeiend programma van ruim een uur."
Lees de gehele recensie.
Bekijk de CD in de WebshopRecensie over César Franck-cdbox, Siebe Riedstra, Opusklassiek

‘Over naar Eric Koevoets. Hoe gaat een relatief onbekende organist in Dordrecht de competitie aan op een Nederlands instrument, van een bouwer die nog niet zo lang geleden met hoongelach zou worden weggezet? Een instrument dat in 1950 werd gebouwd door B. Pels & Zoon, met drie klavieren, waarvan één in een zwelkast. Koevoets is slim. Hij keert de vraag om en laat het orgel voor zichzelf spreken. Wat hij daarbij klaarspeelt grenst aan het ongelofelijke.’

Lees de gehele recensie.
Bekijk de CD in de Webshop.Nieuw uitgekomen


‘Voix Céleste’, Maarschalkerweerdorgel, Sint Lambertuskerk te Rotterdam
Met werken van Wagner (in orgeltranscriptie van Eric Koevoets), Vierne, Reger, Rheinberger , Koevoets, Tournemire en Langlais.
Nu te koop voor de introductieprijs van € 15,--.


Bekijk de CD in de WebshopRecensie over Bach Volume 6, Siebe Riedstra, De Luister

"Koevoets is een rasmuzikant die de kleuren van dit magistrale instrument op een volkomen natuurlijke manier tot klinken laat komen."
Lees de gehele recensie.
Bekijk de CD in de WebshopIn the spotlight


Nu te koop
Himmelwärts, met solo-orgelwerken en de Wesendoncklieder

Ga naar de webshop.AGENDA

10-10-2020 GEANNULEERD
Rondom César Franck

i.s.m. KVOK-ZHZ

17-10-2020 - 14:00 uur
Orgelconcert

Pauluskerk, Mauritsweg 20 te Rotterdam